© UiT in Kortessem
FLORA HESBANIA - KUNSTIG KORTESSEM

APRIL

29
ZONDAG
KORTESSEMFLORA HESBANIA - KUNSTIG KORTESSEM
Op zondag 29 april zijn er activiteiten gepland in CC Mozaïek, kasteel en park Fauconval en op de Kerkhofstraat vanaf 10u.
Internationale bloemenhappening met o.a. éénjarige, vaste en waterplanten, tuindecoratie…

Demonstratie oude ambachten, Bloemschikdemonstraties, streekproducten en 2dehands tuinboeken, Plantendokter en kruideninfo, Fotofietszoektocht in en rond Kortessem, Knutselen voor kinderen.

Fotogroep Kortessem stelt foto’s van natuur, bloemen en landschappen van Kortessem tentoon op de beneden- en de bovenverdieping van CC Mozaïek.

Het Atelier van Staf Vogelaers pakt uit met verschillende kunstenaars in de Pieter Geert Buckinxzaal. Houtsnijwerkers olv Marc Knapen, bloemstukken van Raoul Hayen, een groep pottendraaiers o.l.v. Maurice Hex en verschillende tekenaars/schilders o.l.v. Monique Bammens stellen hun werken tentoon.
Info Atelier Kortessem: https://www.atljkortessem.be/

De Tekenschool van Jean-Pierre Derwael zorgt voor een tentoonstelling met schilderwerken en keramiek op het grasveld tussen het CC Mozaïek en kasteel Fauconval.
Info Tekenschool Vliermaal: pirre.kortessem@skynet.be

Tweede editie HANDMADE IN KORTESSEM
Handmade en vintage zijn in! En dat merk je… overal in België duiken er marktjes, beurzen en pop-up shops op ! Gezellig snuisteren doorheen fijne hebbedingetjes, leuke kleding en unieke producten. Bij Handmade draait alles om ontwerpers-labels die hun producten eigenhandig vervaardigen in een eigen atelier, waar men vaak kan spreken van echt vakmanschap.

Ons doel is om ontwerpers-labels een plek te bieden om met hun werk naar buiten te komen, en om ontwerpers/ labels en publiek samen te brengen. Wat kan je hier precies verwachten: juwelen, grafisch ontwerp, keramiek, textiel-kleding, interieur en deco, fotografie, accessoires,..

Geleide Lentewandelingen om 14u en 16u
Een wandeling van 5 km langs boomgaarden, historisch erfgoed en een fruitbedrijf.

Het Terras is doorlopend geopend
Toegang € 2.00
Parking: Centrumparkings en Tapstraat

Bron: UiTinVlaanderen.be

 
Kasteel de Fauconval
Daaleindestraat 2
3720 Kortessem
breng me hierheen